Troost activiteiten

Elkaar ondersteunen voor troost

Zinvolle ontmoetingen zonder verplichting

Het kan fijn zijn om anderen te ontmoeten die, net als jij, geraakt zijn door een persoonlijke verlieservaring. Misschien wil je meer over een bepaald onderwerp weten dat met verlies, sterven, of afscheid nemen te maken heeft. Of ben je op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft.

Speciaal voor jou organiseren wij regelmatig diverse inloop bijeenkomsten die wij presenteren onder de naam ‘troost activiteiten’. Ze zijn bedoeld om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Mensen die dezelfde belangstelling delen, die wellicht identieke levenservaringen hebben.

De troost activiteiten vinden plaats in een ontspannen sfeer, waarin niets moet en alles mag.  We bieden o.a. de volgende troost activiteiten aan:

  • rouwlunch
    Tijdens deze lunch ontmoet je verschillende mensen die allemaal met rouw te maken hebben (gehad). Samen verhalen en ervaringen delen, zal je steun geven. Als er behoefte aan is, zullen er bepaalde onderwerpen aan bod komen.
  • filmavond
    De films die wij draaien hebben alles met de thematiek van het sterven gaan en het laatste afscheid te maken heeft. Veelal is er na afloop van de film nog gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
  • gedichtenavond
    We praten tijdens deze avond over de kracht van troost gedichten. Dragen ze voor en luisteren naar zelf geschreven gedichten. Het is fijn als je tijdens deze avond jouw favoriete gedicht, jouw pleister op alle wonden wil komen delen.

Naast het bovenstaande bieden wij nog veel meer troost activiteiten aan. Raadpleeg de agenda voor een volledig overzicht. Aanmelden kan via info@apreslavie.nl.

Er wordt gelachen, maar er mag zeker ook gehuild worden
Bekijk de agenda