Uitvaartleider opleiding

Asverstrooiing over land

Goed met mensen omgaan, bemiddelen als dat nodig is, zorgvuldig en goed om kunnen gaan met uiteenlopende emoties: kwaliteiten waar je iets aan hebt als je een uitvaartleider opleiding wilt gaan volgen. Een uitvaartleider opleiding is iets waar je bewust aan begint. Jouw werk betekent veel voor anderen.

De Après la Vie Academie leidt al jaren met succes uitvaartleiders op. Wil je kennismaken met het vak en over de uitvaartleider opleiding? Meld je dan aan voor de open dag!

Aanmelden voor de open dag  

Invulling uitvaartleider opleiding

In een jaar krijg je een grote hoeveelheid vakkennis aangereikt. Zowel de basiskennis van het verzorgen van een overledene als bijvoorbeeld het opstellen van een begroting. Daarnaast bestaat de opleiding onder andere uit:

  • Inspirerende snuffelstages
  • Persoonlijke reflectiemomenten
  • Specialisatiemogelijkheden in ondernemerschap of begeleiden rondom sterven en rouw

Meer weten over de precieze invulling? Lees dan meer over o.a. de inhoud en de investering in de uitvaartleider opleiding.

Is een uitvaartleider opleiding iets voor jou?

Om de kwaliteit van de opleiding te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat je aan bepaalde toelatingseisen voldoet. Hiervoor is in ieder geval het volgende vereist voor de uitvaartleider opleiding:

  • Je kunt aantonen dat je minimaal op MBO+ of HAVO niveau functioneert
  • Je beschikt over communicatieve en reflectieve vaardigheden op minimaal niveau 4
  • Je hebt een onbevangen houding ten opzichte van je eigen rouw- en verlieservaring(en)

Daarnaast is relevante werkervaring binnen of buiten de branche een pré.

Intake procedure

We vinden het belangrijk dat je de opleiding succesvol kunt afronden. Daarom inventariseren we eerst tijdens een intakegesprek of er een wederzijdse match is. Tijdens het intakegesprek voor de uitvaartleider opleiding bespreken we onder andere competenties, de verwachtingen op de arbeidsmarkt en studie omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het verloop van je studie.

Is de uitvaartleider opleiding iets voor jou? Meld je dan direct aan voor een intakegesprek.

Aanmelden intake uitvaartleider opleiding

 

Meer informatie aanvragen

Spreek de uitvaartleider opleiding je aan, maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons telefonisch, per mail of via het contactformulier bereiken.

Neem contact op