Strooischaal

As verstrooiing met strooischaal

Verstrooien met een kunstzinnige twist

Je bent op zoek naar een eigentijdse manier van as verstrooien. Dat kan met de asverstrooischaal die door Guus Fricke is ontworpen. Deze schaal wordt exclusief door Barbara Uitvaartverzorging aangeboden in de regio Utrecht, in samenwerking met Après la Vie.

Met behulp van de schaal kun je, op een door jouw gewenst moment op een door jou gewenste plaats, as van een overledene uitstrooien.

Het ritueel

De opening van de asverstrooischaal is klein genoeg, zodat je de as kunt verstrooien in de vorm van een letter, jaartal, hart, ster of welk persoonlijk symbool dan ook. Indien je de as met bloemzaad (laat) vermengen, zal na enige tijd de gekozen vorm in een bloembed verschijnen.

Als je een asverstrooischaal huurt, krijg je daar een draagbeugel bij. Zo kun je samen de as naar de gewenste locatie vervoeren en aldaar gezamenlijk uitstrooien.

Werkwijze

Standaard wordt de asverstrooischaal met een 3D vlinder of een levensboom in brons gegoten, geleverd. De bovenplaat van de schaal kan echter ook gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld met een foto, een gedicht, de naam van de overledene e.d.

In dat geval kun je de bovenplaat na de verstrooiing meenemen en laten inlijsten. Je hebt dan een blijvend monument ter herinnering aan het uitstrooimoment.

Kosten

De asverstrooischaal is te huur voor € 25,- per dag. Vraag voor het personaliseren van de bovenplaat naar de mogelijkheden. Deze zijn nagenoeg onbegrensd.
Maak een afspraak

Oriënteer je verder op: