Strooibolletjes

Strooibolletjes in mandje

As verstrooien met bloemzaad

Je wilt de as van iemand die je lief is graag op een bijzondere manier verstrooien, mogelijk gezamenlijk met anderen. Daar wil je een speciaal moment van maken.

Après la Vie heeft speciaal voor dit doel as strooibolletjes ontwikkeld. De asbolletjes liggen prettig in de (kinder)hand waardoor je op een aangename wijze rustig de as kunt verstrooien. Zonder geknoei. Indien je dat wenst, kan de as vermengd worden met bloemzaad. Op de plaats waar een leven is vergaan, zal op deze manier nieuw leven gaan groeien.

Het ritueel

Kern van het ritueel is de verstrooiing van de as, vermengd met het zaad van veldbloemen, middels daartoe speciaal ontwikkelde keramische strooibolletjes. In de toekomst ontstaat er door de verstrooiing een kleurrijk stukje betekenisvolle natuur waar je altijd terug kunt komen om je dierbare te herdenken.

Werkwijze

De as wordt opgehaald en vervolgens door ons vermengd met bloemzaad (klaprozen of vergeet-me-nietjes). Met dit mengsel worden de asbolletjes gevuld. Daarna worden de asbolletjes afgeleverd in een handzaam en fraai gedecoreerde mand. We spreken daarvoor een locatie en tijdstip met je af.

Hierna kun je de as zelf op een eigen gekozen plek en moment uitstrooien. Bij het afleveren bespreken wij tevens weer wanneer wij de mand met de lege bolletjes weer bij je kunnen komen ophalen.

Kosten

  • Huur en vullen van de bolletjes per stuk (maximaal vijf) € 15,-
  • Borg € 100,-
  • Bloemenarrangement voor opmaak mand vanaf € 15,-
  • De kilometervergoeding bedraagt € 0,39 per km.
  • Bij breuk per bolletje € 75,-

Licht doordringt elk klaproosblad, verheft jouw as tot lampionnen
Maak een afspraak

Oriënteer je verder op: