Uitvaartbegeleider opleiding

Thema uitvaart met rouwkoe

De uitvaartbegeleider opleiding is een bijzondere opleiding: het vak van uitvaartbegeleider is namelijk niet zomaar een vak. Als uitvaartbegeleider kan je met je werk veel voor anderen betekenen.

De Après la Vie Academie leidt al jaren met succes uitvaartbegeleiders op. We vertellen je graag meer over ons studieprogramma en over de eigenschappen die je als uitvaartbegeleider nodig hebt. Lijkt een uitvaartbegeleider opleiding jou interessant? Kom dan naar de open dag!

  Aanmelden voor de open dag

Ideale eigenschappen als uitvaartbegeleider

De rol van uitvaartbegeleider is een complexe rol. Om een beeld te krijgen van de eigenschappen die je moet bezitten, noemen je we graag enkele belangrijke eigenschappen.

Je moet…

·       vraag-gestuurd kunnen werken;
·       ondernemend en initiatiefrijk zijn;
·       actief kunnen luisteren;
·       oprecht geïnteresseerd zijn;
·       zorgvuldig en degelijk kunnen calculeren;
·       een makelaar zijn van wensen en ideeën;
·       begeleider zijn door een doolhof van (on)mogelijkheden.

Zou jij de uitdaging graag aangaan en wil je graag de opleiding volgen? Meld je dan aan voor een intake.

Aanmelden intake uitvaartbegeleider opleiding

Studiebelasting

De uitvaartbegeleider opleiding duurt een jaar en is een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk, inclusief inspirerende kennismakingsstages.. In totaal zijn er 12 lesdagen. De reguliere lesdagen duren van 09.30 tot 16.30 uur en de studiebelasting bedraagt tussen de 8 en 12 uur per week.

Uitvaartbegeleider in de praktijk

Deel van het studieprogramma is kijken in de praktijk, zodat je echt weet wat het werk van een uitvaartbegeleider inhoudt. Wil je alvast een beeld vormen van wat werken in de uitvaart in de praktijk betekent, bekijk dan de kerntaken van een uitvaartbegeleider.

Heb je nog vragen over de uitvaartbegeleider opleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op