Inspiratie clinic

Inspiratie over mogelijkheden uitvaart

Er is teveel om op te noemen

De mogelijkheden voor het vormgeven van het afscheidsproces in de meest brede zin van het woord zijn de laatste tien jaar explosief gestegen. Zo is het aantal kistontwerpen allang niet meer in een kistenboek te vangen, om nog maar te zwijgen over de vele tientallen mogelijkheden van het rouwdrukwerk of asbestemmingen.

Naast de verbreding van de traditionele uitvaartproducten wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van duurzame materialen en nieuwe technieken zoals het opbaren op gras, thanatopraxie, resomeren e.d. Tot slot ontstaan er nieuwe gewoonten door vernieuwde inzichten, bijvoorbeeld rondom het betrekken van kinderen bij uitvaarten of bij het sluiten van de kist.

Moderne uitvaarten bestaan dan ook al lang niet meer uit het voorrijden van een zwarte rouwauto, een eikenhouten kist en koffie met cake na. Er is veel meer mogelijk!

Inhoud

U krijgt deze avond o.a. mogelijkheden aangereikt rondom:

  • staatsievervoer;
  • omhulsels van de overledene (van wikkeldoek tot exclusieve kisten);
  • koeltechnieken;
  • de inzet van duurzame materialen;
  • het gebruik van rituelen;
  • mogelijkheden van livemuziek;
  • asbestemmingen.

U zult zeker geïnspireerd worden en vol ideeën huiswaarts keren. Deze inspiratieavond wordt verzorgd door Anja van Wingerden.

Voor wie?

De avond is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar inspiratie om zijn eigen uitvaartwensen (of die van iemand in zijn omgeving) vast te leggen en/of te ontwikkelen.

Kosten

Deelname kost € 45,- (inclusief koffie/thee en wat lekkers). Na afloop ontvangt u een goodie bag vol relevante informatieZie voor de eerstvolgende datum de agenda.

Na afloop ontvangt u een goodie bag met relevante informatie
Schrijf je in

Oriënteer je verder op: