Rouwverwerking

Rouwbegeleiding voor kinderen

Rouwverwerking is persoonlijk. Hoe verwerk je het verlies van iemand die dicht bij je stond? Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel een keer te maken met een pijnlijk verlies, maar hoe je dit verwerkt en hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt, dat weet je van tevoren niet. Als je graag meer inzicht wilt in jouw rouwverwerking of als iemand die je lief is vastloopt in zijn rouwverwerking, klop dan eens aan bij Après la Vie.

Drs. Anja van Wingerden-Sontag, ervaren rouw en verliesbegeleider bij Après la Vie, benadrukt dat het belangrijk is om de regie weer terug te krijgen en de kluwen van emoties te ontwarren. Rouw is vaak veel ingrijpender en duurt langer dan de omgeving denkt of verwacht. Après la Vie biedt naast een luisterend oor, praktische tips en adviezen om jouw situatie te bespreken.

Belangrijk voor ons is dat jij je comfortabel voelt en dat de begeleiding volledig aansluit op jouw behoefte.

  Maak nu een afspraak

Rouwbegeleiding voor volwassenen, jongeren en kinderen

Rouwverwerking van kinderen kan weer heel anders zijn dan de rouwverwerking van jou als volwassene. Daarom bieden we voor elke leeftijdsgroep rouwbegeleiding aan. Voor kinderen is het belangrijk om de waarheid te horen en alles op hun manier een plek te kunnen geven. Jongeren worstelen met zichzelf en voelen zich onbegrepen.

Wilt u graag meer weten over rouwverwerking bij kinderen of jongeren, of uw specifieke situatie voorleggen? Neem gerust contact met ons op.

  Neem contact op

Rouwverwerking door troost activiteiten

Samen met anderen tijd doorbrengen in het kader van rouwverwerking kan ook heel heilzaam zijn. Daarom bieden wij geregeld “troost activiteiten” aan. We geven je de mogelijkheid lotgenoten op een ongedwongen manier te ontmoeten. Zo organiseren we bijvoorbeeld rouwlunches, filmavonden en gedichtenavonden. Het kan fijn zijn om anderen te ontmoeten die, net als jij, geraakt zijn door een persoonlijke verlieservaring. Lees meer over de rouw ondersteunende activiteiten

Hulp bij rouwverwerking, waarom?

Een dierbare verliezen betekent omgaan met veel emoties. Soms kom je er alleen niet uit. Dan heb je behoefte aan een professioneel en betrouwbaar luisterend oor. Een steuntje in de rug. We moedigen je aan om er niet mee te blijven zitten.

  Neem contact op

Wil je graag meer weten over rouwbegeleiding door Après la Vie en de kosten? Lees meer over rouwbegeleiding.