Praatgroep rouwverwerking

Elkaar ondersteunen voor troost

Het kan een drempel zijn om naar een praatgroep rouwverwerking te gaan. We spreken echter namens de deelnemers als we zeggen dat het meer dan de moeite waard is. De gevoelens die je ervaart mogen er zijn en je zult merken dat het bijzonder is om verhalen te delen.

Anderen ontmoeten die, net als jij, geraakt zijn door een persoonlijke verlieservaring, dat is het idee van een praatgroep rouwverwerking. Misschien wil je meer over een bepaald onderwerp weten dat met verlies, sterven, of afscheid nemen te maken heeft. Of ben je op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft.

Aanmelden voor de eerstvolgende bijeenkomst

Rouwverwerking activiteiten

Behalve een praatgroep rouwverwerking, organiseren wij regelmatig diverse inloop bijeenkomsten die wij presenteren onder de naam ‘troost activiteiten’. Ze zijn bedoeld om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Mensen die dezelfde belangstelling delen, die wellicht identieke levenservaringen hebben

“Zinvolle ontmoetingen zonder verplichting.”

De troost activiteiten vinden plaats in een ontspannen sfeer, waarin niets moet en alles mag. Het zijn zinvolle ontmoetingen zonder verplichting.

Bekijk de troost activiteiten

Praatgroep rouwverwerking in de praktijk

Een bijeenkomst van een praatgroep rouwverwerking is al lang niet meer “met zijn allen in een kringetje”. Wij bedenken graag toegankelijke manieren om samen over rouw en verlies te praten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezamenlijke lunch, een filmavond met nabespreking of een gedichtenavond. Alles rondom de thema’s rouw en verlies, met ruimte voor jouw persoonlijke verhaal.

Deelnemers aan onze bijzondere praatgroep rouwverwerking ervaren de bijeenkomsten als zeer positief. Er wordt gelachen, maar zeker ook gehuild. Het is een opluchting als er zoveel ruimte is voor verdriet en pijn.

Je bent van harte welkom om gewoon eens vrijblijvend aan te haken.

Bekijk de agenda (rode data)

Vragen over de praatgroep rouwverwerking of troost activiteiten? Neem gerust contact op.