Gesprekstechnieken

Masterclass Regelgesprekken met Annelies Kaan

Haal jij alles uit je gesprekken met nabestaanden?

Je doet het vrijwel iedere dag, uitvaarten regelen, vertrouwen opbouwen door te praten. Het gesprek aangaan met mensen die je voor de eerste keer ontmoet.
De diepte in. Misschien op basis van ervaring en routine met de ogen dicht, op de automatische piloot. Veelal denk je dat ging weer prima, maar soms, soms gaat het misschien even wat minder. 
 

 Voel je al bij het openen van de deur: deze persoon zit in mijn allergie. Dit gaat niet goed komen. Ontdek je na een gesprek dat te lang heeft geduurd, dat je toch nog niet alle benodigde informatie hebt.  Of word je zo overmand door emoties dat je jezelf verliest ten koste van je verantwoordelijke taakstelling. 

 Onder het mom ‘het kan altijd beter’ wordt deze masterclass aangeboden. 

Inhoud

De basis van deze masterclass vormen de regelgesprekken. Besproken worden gesprekstechnieken die jou als uitvaartbegeleider vaardigheden geven om binnen de beschikbare tijd, met (on)mogelijkheden en gekaderde financiën een maximaal dienstenpakket aan te bieden.  

Hoewel het in gesprek gaan met nabestaanden dagelijkse kost is en jij dus al veel ervaring hierin hebt, kan het altijd beter. Sommige mensen zitten nu eenmaal in je allergie en sommige situaties zijn sociaal zeer complex en/of grijpen je toch meer persoonlijk aan dan gewenst is. In de middagsessie wordt aandacht besteed aan het scherpen van inzichten om ‘lastige situaties’ het hoofd te bieden.  

Het blijft niet bij theorie alleen. Je gaat zelf de regie voeren en treedt in gesprek met de docent, die elk gewenst persoonlijkheidstype speelt. 

De groep is klein en bestaat uit maximaal 12 deelnemers per masterclass. De masterclass wordt gegeven door Annelies Kaan, communicatietrainer en trainingsacteur.

Voor wie?

De masterclass Gesprekstechnieken is geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben in gespreksvoering binnen de uitvaartbranche en (bijna) afgestudeerde uitvaartbegeleiders en hun technieken en vaardigheden hierin willen vergroten.

Kosten

De masterclass kost € 179,- p.p. (incl koffie/thee en wat lekkers) wordt gegeven van 09.30 – 16.30 uur. Zie voor de eerst volgende masterclass de agenda.

PE punten

Door het NaVU zijn 18 PE punten vastgesteld voor deze cursus.

Blijf jezelf verbeteren in je vak!
Schrijf je in

Oriënteer je verder op: