Opleiding uitvaartleider

Uitvaartopleiding

De Après la Vie Academie leidt al jaren met succes uitvaartleiders op. We vertellen je graag meer over ons studieprogramma én over de eigenschappen die je als uitvaartleider sowieso nodig hebt.

De opleiding uitvaartleider is een bijzondere opleiding, omdat het vak van uitvaartleider niet zomaar een vak is. Als uitvaartbegeleider betekent jouw werk veel voor anderen. Je moet goed met mensen en uiteenlopende emoties om kunnen gaan en moet kunnen bemiddelen als dat nodig is. Daarnaast is zorgvuldigheid een must.

Is de opleiding jou op het lijf geschreven? Kom dan eens langs op een open dag!

Aanmelden voor de open dag  

Ideale eigenschappen als uitvaartleider

De rol van uitvaartleider is een complexe rol. De Après la Vie Academie brengt constant de verschillende ontwikkelingen in kaart en stemt daar de opleiding op af.

Om een beeld te krijgen van de eigenschappen die je moet bezitten:

·       vraag-gestuurd kunnen werken;

·       ondernemend en initiatiefrijk zijn;

·       actief kunnen luisteren;

·       oprecht geïnteresseerd zijn;

·       zorgvuldig en degelijk kunnen calculeren;

·       een makelaar zijn van wensen en ideeën;

·       begeleider zijn door een doolhof van (on)mogelijkheden.

Zou jij de uitdaging graag aangaan en wil je graag de opleiding volgen? Meld je dan aan voor een intake.

Aanmelden intake opleiding uitvaartleider  

 

Studiebelasting opleiding uitvaartleider

De opleiding tot uitvaartleider duurt één jaar en is een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk, inclusief inspirerende kennismakingsstages.. De reguliere lesdagen duren van 09.30 tot 16.30 uur. De studiebelasting bedraagt tussen de 8 en 12 uur per week.

De kosten van een opleiding uitvaartleider  

 

Uitvaartleider in de praktijk

Deel van het studieprogramma is kijken in de praktijk, zodat je echt weet wat het werk van een uitvaartleider inhoudt. Wil je nu alvast weten wat werken in de uitvaart in de praktijk betekent, bekijk dan onze pagina over de kerntaken van een uitvaartbegeleider.

Spreekt het werk in de praktijk en het studieprogramma je aan, maar heb je nog vragen over de opleiding uitvaartleider? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op