Anja van Wingerden – Sontag

Docent en directeur Anja van Wingerden

Directeur

Anja van Wingerden is pedagoog en psycholoog en sinds een groot aantal jaren gespecialiseerd in rouw, verlies en stervensbegeleiding. Haar specialisatie ligt bij het begeleiding van gecompliceerde rouw en rouw na een schokkend ongeval. Anja heeft ruim 12 jaar ouders van vermoorde kinderen begeleid via de vereniging van ouders van vermoorde kinderen. Daarnaast heeft zij ervaring in het begeleiden van rouwprocessen binnen onderwijsinstellingen.

In januari 2015 heeft zij de voormalige Academie Vitaedis overgenomen waar zij vanaf de oprichting (2012) als docent aan verbonden was.

Wat kun je van Anja verwachten?

Energie en veel kennis die zij graag overdraagt. Anja besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van je houding ten opzichte van mensen die verdriet hebben. Je hoeft niet direct met een zakdoek klaar te staan als de eerste traan valt. Mensen hebben volgens Anja ook het recht op ruimte om te huilen.

Het advies van Anja voor de toekomst van onze studenten:

“Zorg dat je werkelijk weet waarover je praat als je dit vak ingaat. Denk niet dat je persoonlijke ervaring toereikend is om dat wat je gaat ontmoeten aan te kunnen. Ondernemend zijn, kennis verzamelen en het ontwikkelen van een stuk professionaliteit zijn minstens zo belangrijk.”

“Kennis overdragen en delen; dat is wat mij passioneert. Met de opleidingen en cursussen die bij Après la Vie worden gegeven, wil ik de werkzaamheden rondom het sterven professionaliseren. Zodat hetgeen gedaan wordt wat werkelijk nodig is. Niets meer, maar zeker ook niets minder.”

Zie voor meer informatie over Anja een interview met haar.

Terug naar overzicht