Oct
20

Workshop gebruik van Lijkwade o.l.v. Lara van Beek

Vleuten

Wollen dekens die gebruikt worden bij workshop lijkwadeMisschien heb je bij het bijwonen en/of verzorgen van een uitvaart wel eens bedacht dat het gebruik van een uitvaartkist erg overheersend is.
Wellicht spreekt het je ook niet zo aan dat je t.z.t. ook in een dergelijke kist komt te liggen en/of dat je iemand die je dierbaar is daarin moet gaan vervoeren naar zijn of haar laatste rustplaats.

In dat geval is het mogelijk voor je interessant om eens meer te weten te komen over het gebruik van lijkwaden en opbaarplanken. Een heel goed natuurvriendelijk en ecologische verantwoord alternatief. Een manier van overledene verzorgen, opbaren en transporteren die nog niet zo vaak voorkomt, maar die zeker vele voordelen en mogelijkheden biedt.

Op 20 oktober stelt Après la Vie je in de gelegenheid om, in het afscheidscentrum Leidsche Rijn (Nieuwe Vaart 5 te Vleuten) kennis te komen maken met het gebruik van lijkwaden en opbaarplanken.

Lara van Beek van de firma Uitvaartwade zal dan een tweetal workshops verzorgen waarin zij je o.a. vouwtechnieken van de waden zal demonstreren. Ook zal zij nader in gaan op de mogelijkheden om het gebruik van de waden persoonlijk in te vullen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van bloemen en andere natuurlijke materialen. Uiteraard kan zij je ook informeren over de eisen die gesteld worden aan het gebruik van de wikkeldoeken door crematoria en begraafplaatsen.

Laat je vrijblijvend inspireren en voel je van harte welkom om vragen te stellen. Er start een workshop om 09.30 uur en om 13.30 uur. Deelname aan de workshops is gratis.
Wel verzoeken wij om u even aan te melden via 030 -307 1007 of via info@apreslavie.nl.

Terug naar agenda